Despre mine

Salut,

Mă bucur că ai ajuns pe site-ul meu.

Numele meu este Vlad Mîciu și sunt pasionat de citit, scris, filme, jocuri și muzică.

De curând am făcut un mare pas și am publicat prima mea carte.

Aceasta se numește Pitic printre Gigante. Este o carte de care vă puteți bucura și voi, momentan doar în formal electronic, o carte pe care vă invit să o citiți, iar apoi să lăsați o părere pe site.


Interviu cu autorul

1. De unde a venit ideea cărții? Este ceva plănuit de multă vreme sau a fost inspirație de moment?

Romanul “Pitic printre gigante” a provenit dintr-o inspirație pe moment. De foarte multe ori, eu stau în pat și îmi imaginez diverse scenarii fictive. Una dintre scenele din primul capitol a reprezentat momentul de naștere al acestei povești. De acolo, am plănuit întreaga poveste pe loc, modificând pe parcurs anumite idei. 

2. Cum au afectat pandemia și libertatea redusă de mișcare scrierea și publicarea acestei cărți, “Pitic printre gigante”?

Deoarece eu lucrez (momentan) în regim de telemunca, timpul meu a fost aproape în totalitate petrecut acasă. Libertatea de mișcare redusă nu a reprezentat un impediment, ci un motiv in plus pentru a scrie cât mai mult. Am lucrat timp de 1-2 ore pe zi pentru a realiza lucrarea “Pitic printre gigante”. Lucrul la acest manuscris a început pe 8 ianuarie 2021, iar ultima modificare a fost pe 30 ianuarie. 

3. Pe lângă scris, ce alte pasiuni aveți?

Îmi place să înregistrez și să editez clipuri video și/sau audio (am un canal de YouTube concentrat pe gaming: https://youtube.com/user/KotorHDTVChannel). De asemenea, îmi plac jocurile video (să le joc, să le analizez calitatea și/sau modalitatile prin care s-au creat diverse elemente din jocurile respective). Îmi place să citesc despre orice, să filtrez informația cu care sunt bombardat și să-mi formez o părere cât se poate de obiectivă. Sunt, de asemenea, fascinat de psihologiile umane. Îmi place să analizez fiecare persoană cu care interacționez și să observ diferențe și asemănări între mine și acea persoană. 

4. De ce credeți că românii citesc tot mai puțin? Este lipsa de timp sau dezinteresul pentru lectură?

Având în vedere faptul că vizionarea unui film (sau a unui clip video pe YouTube) îți oferă niște imagini/idei mult mai interactive și mai ușor de procesat, cititul poate reprezenta impedimente pentru diverse persoane, sau pur și simplu, simpla lectură a unei carti se dovedește a fi mult mai plictisitoare față de alte activități (fotografiatul, mersul pe munte, pictatul etc.). Cu toate acestea, eu nu cred că românii sunt neaparat neinteresați de lectură. Orice produs trebuie promovat puternic pentru a atrage atenția asupra acestuia. Mai mult decât atât, conținutul produsului trebuie să atragă potențialul client din primele secunde. 

5. Referitor în special la finalul cărții, cum vedeți România peste 10 ani? Ne îndreptăm în direcția bună?

Să fiu sincer, având în vedere faptul că această pandemie ne-a luat pe toți prin surprindere, nu am nicio idee spre ce direcție ne îndreptăm. Orice se poate întâmpla. Indiferent de noile evenimente care se pot ivi, noi trebuie să ne adaptăm sufletește și trupește. Degeaba ne plângem de ce fac sau ce nu fac alții dacă noi, ca indivizi, așteptăm doar să se rezolve problemele de la sine, Toți trebuie să contribuim atât pentru bunăstarea personală, cât și cea pentru comunitate. Doar uniți putem spera la un viitor mult mai bun pentru România.

6. La final, ce mesaj aveți pentru citorii Booktribe.ro?

Eu vă recomand cu mare drag să citiți această carte. Aventura începe într-un mod captivant, se desfășoară într-un ritm ușor de procesat, iar finalul este cât se poate de incitant (eu am plâns puțin la ultimul capitol, în special aproape de o scenă foarte importantă de acolo). Este menită pentru persoane de la 18 ani în sus (datorită unor scene erotice, violente sau o combinație din acestea. Încurajez foarte mult orice opinie despre această carte (bună sau rea). Vreau doar să afle cât mai multă lume despre această carte și să discute despre ea. Vă invit să discutăm despre această carte pe pagina de Facebook oficială a manuscrisului “Pitic printre gigante”:  https://www.facebook.com/PiticPrintreGigante